Кухарі назвали топ-5 найкорисніших страв для українців

Новости

Медики стверджують, що найкориснішими є ті страви, які приготовлені з продуктів місця проживання людини. Про це пише НАРОДНА ПРАВДА.

Незважаючи на модну азіатську чи європейську кухню, для українця корисніші за усі національні страви.

Наприклад, свіже і солоне сало має насичені жири, які потрібні для імунітету і здоров’я периферичної нервової системи. Але це не той холестерин, який треба боятися. Холестерин, що з’являється на стінках судин, потрапляє не разом з продуктами. Це – результат порушення метаболізму жирів. Також арахідонової кислоти, яка знаходиться в салі, підтримує здоров’я серцево-судинної системи.

Пісний та м’ясної борщ – основа вітамінів і мінералів. Відвар з овочів і зелені разом з клітковиною і білками здійснює зміцнюючу функцію на організм, покращує травлення і очищає кишечник.

Холодець дає велику користь суглобам, якщо людина хвора на артроз або відновлюється після отриманих травм. Крім того, зміцнює насичений бульйон і дихальні шляхи, в тому числі легкі. Екстрактивними речовинами і білками поліпшується стан епітелію, допомагаючи при таких захворюваннях, як туберкульоз, хронічний бронхіт і бронхіт курця.

Також чудова українська страва – сирники зі сметаною. Вони ідеальні для тих, хто приділяє велику увагу до зовнішнього вигляду – зубів, волосся, нігтів і шкіри.

Ця страва дуже корисно дітям в період активного росту. Сирники зі сметаною запобігають карієс і викривлення хребта.

І завершальний учасник топ-5 корисних страв – вареники з вишнями. Якщо їх приготувати з борошна твердих сортів пшениці, то це не вплине на зайву вагу. Таке тісто плюс вишні – основа повільних вуглеводів і рослинного білка.

Якщо говорити про вишні, то вони покращують травлення і обмін речовин.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА розповідала, що світська левиця Періс Хілтон у Львові поділилася враженнями про Україну та про борщ.